Ja osobiście obstawiałbym, że siłownik się rozleciał, ale skoro szyby też nie działają to posprawdzaj przewody te z foty, a potem zdejmuj tapicerkę i dale po przewodachwydaje ogromny zgrzyt
przecież explo się nie starzejelubią pękać ze starości
Szcególnie amerykańskich przewodów...Explo się nie starzeje !!!!!! ,ale przewody ?? hm ... na to nie ma rady
Ani szyba, ani rygiel drzwi a na dodatek przy działaniu centralnego zamka czy to przy otwieraniu czy przy zamykaniu wydaje ten rygiel straszny zgrzyt jakby chciał podnieść a nie mógł...siłownik jest nitowany do drzwi... sprawdź czy "druty" są należycie podłączone... druga sprawa - w słupku środkowym jest kostka z tymi wszystkimi przewodami, które idą do drzwi - mogła się zamoczyć lub poluzować - zdejm listwę ze słupka, odkręć mocowanie pasa bezpieczeństwa i sprawdź zanim rozbierzesz drzwi - mówisz, że i szyba tez nie działa...
Zobacze na spokojnie w ciągu dnia jak to z tymi kabelkami jest. Fakt kiedyś tata miał problem w Dodge'u Caravanie że siłownik padał co ok pół roku i nikt nie wiedział czemu. Podejrzenie padło na kable, ale sprzedaliśmy go i pare miesięcy potem oficjalnie ogłoszono że wymieniają kable bo są wadliwe... Mam nadzieję że to tylko jakaś kostka, złączka itp a nie jakieś skomplikowane naprawy....no to zagadka - jeśli dwie rzeczy na raz przestają działać to coś jest z wiązką. Taki siłownik to pewnie znajdzie się gdzieś tanio, używka... a silniczek szyby? cholera, akurat całe kompletne drzwi wywaliłem. Nigdy nie wiadomo co będzie potrzebne.