Założone
Przede wszystkim zrobiło się dużo miejsca

po drugie większy porządek, po trzecie kultura pracy. Odpaliłem póki co autokalibrację na postoju, system ładnie się skonfigurował, patrząc na wykres mapa LPG na niskich obrotach praktycznie pokrywa się z PB, zostaje jeszcze do dopieszczenia mapa przy większym obciążeniu - ale to już w trakcie jazdy. W zasadzie i tak jest bardzo blisko, ale dla pełni szczęścia zrobię i kalibrację drogową.
Przewody gazu wyprowadziłem poprzez otwory między rurami kolektora górnego, tak samo jak wtyczki od wtrysków, pojedyncze przewody idą do puszki rozdzielacza (pierwotnie był to rozdzielacz z filtrem Magic Jet, ale wyjąłem z niego filtr bibułkowy), do puszki podłączony jest też wężyk podciśnienia oraz wbudowany czujnik temperatury gazu. Od puszki rozdzielacza idzie już jeden przewód do filtra puszkowego (filtr Matrix z wkładem poliestrowym), a filtr podłączony jest do reduktora.
Dysze ostatecznie rozwierciłem na 2,5mm (akurat takie wiertełko miałem pod ręką, ewentualnie jeszcze 2,8 wchodziło w grę ale nie chciałem też przesadzić).
Po zamontowaniu i wpasowaniu kolektora górnego stwierdziłem, że w sumie przewody między wtryskiwaczem, a dyszą w kolektorze mogłem śmiało jeszcze skrócić o 1-2 cm, teraz wtryskiwacze ledwo mieszczą się pod kolektorem, przy krótszych przewodach miały by sporo luzu (ale obawy przy montażu czy się zmieszczą wzięły górę

)
Wieczorem wrzucę fotki z kilku etapów robienia i jak wygląda to finalnie - może kogoś natchnie

napiszę też jak testy drogowe po dniu jeżdżenia.
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...