Osobiście oglądałem białego ExI z Zielonej Góry wersję Eddie Bauer jakieś 2mies temu. Tutaj widzę jeszcze cenę 7500 ja oglądałem to była 6800, teraz jest 6200, i dość długo już stoi i jakoś nie ma chętnych. Explorer ładnie wygląda i jest ze szwecji ale jest to wersja USA, licznik w milach lampy trzeba przełożyć zwłaszcza przód, nie działa naped przedni jak właściciel twierdzi nie jezdziłem nim wieć nie potwierdzę. Nie działa klimatyzacja,ponoć do nabicia, trzeba zrobić kompletny przegląd, wszystkie oleje do wymiany swiece przewody, bo w szwecji on stał dłuższy czas na dworze jak twierdzi sprzedający. 4opony do wymiany niby zimowe ale już ich koniec, prawe lusterko wklejone na stałe na silikon, z lewej strony na tylnych drzwiach obtarcie jakby parkingowe.Zastanawiałem sie nad kupnem ale przeliczyłem :
-6500 auto
-ok 2000 opłaty oby tylko
-4 nowe opony ok 2tyś
-wymiana wszystkich olejów i jakis przegląd spokojnie ponad 1000, klimatyzacja
-nie wiadomo co z tym napedem, 4x4 słychac było na postoju jak załączał silniczek (cyknięcie) i zpalała sie lampka ale już 4x4low nic nie było słychać aby załączał i świeciło.
Sprzedający po odpaleniu auta i włączeniu biegu R strasznie szarpnęło całą budą, mówił że niby to normalne, u mnie w swoim na zimnym tego nie robi skrzynia.
A jeszcze doliczmy inst. gazową ok 3000.
po obejrzeniu samochodu i podliczeniu ze może mnie kosztować ok 15.000 kupiłem ExII. taka moja opinia może ktoś inny jest zainteresowany to może jakoś pomogę.
Dodam że nie jezdziłem nim wiec nie wiem jak sie sprawuje szkrzynia czy zawieszenie,hamulce i inne podzespoły. Ogólnie samochód nie jest w złym stanie i ładnie sie prezentuje raczej dla jakiegoś pasjonata, wnetrze nie zniszczone, nie zuważyłem także aby był po jakiejś stłuczce czy wypadku.
Niżej adres raz jeszcze:
http://allegro.pl/ford-explorer-eddie-b ... 17015.html