Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
pumba

Re: Przegladam kolejne Exy I i proszę o porady

2010-10-20, 16:35

Chłopaki dziękuję za wszelką pomoc. Auto już kupiłem...ostatecznie padło na Chevroleta Blazera 4.3 V6 (1995)... Może nie Ford, ale Ameryka :) Pomyślności wszystkim życzę :)
Jak chciałeś lansować to trzeba było kupić Chevrolet Suburban .To tak na marginesie jeśli chodzi o Chevroleta, małego potworka.
To by było Ameryka ha,ha,ha ! :)
Ostatnio zmieniony 2010-10-21, 08:07 przez pumba, łącznie zmieniany 1 raz.
Mleko uzdrawia, piwo ratuje :)
Nie każda morda pasuje do Forda ;D

Awatar użytkownika
resetx
Model Explorera: EX II 1997 SOHC
Kontakt: Strona WWW

2010-10-20, 22:43

a ty Lechu masz juz cos na oku ??

Awatar użytkownika
pumba

2010-10-21, 07:44

Jest już EX I, ty masz II to może dla odmiany III. Zastanawiam się nad tą III-jeczką ze Śremu z 2002r. Butelkowa zieleń. Wyczytałem, że już kiedyś Ktoś z forum oglądał lub wspominał o tym EX. Nic więcej nie wiadomo. :-/
Walczę z Moną i tak na 80% dała się przekonać. :-P Poza tym j brakuje troszkę bubu. Zobaczymy ;-)
Ps. Co do tej III ze Śremu to licznik do wymiany. Jakieś zwarcie poszło przy zabawie z klemami. Padł aku i było drugie auto z pomocą. Niby pomylili + z - :shock:
Ostatnio zmieniony 2010-10-21, 14:00 przez pumba, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
resetx

2010-10-21, 13:04

No powiem fajnie by było w puszcze wyjechać I, II i III :) (tez myślałem o III ale niestety fundusze nie pozwoliły na to, ale może kiedyś :) )

Awatar użytkownika
pumba

2010-10-21, 13:32

Powiem tak, jest ciężko ale może uda się wydusić troszkę grosza. Jak nie, trudno poczekam do następnej wiosny. A poniżej wklejam niespodziankę z ceną grubo na górkę ;)
http://otomoto.pl/ford-explorer-C9716534.html
Z ciekawości zadzwoniłem, pytałem o dodatkowe atuty co do rocznika tego auta itp. Men prosił o telefon po 16 dlatego, że musi skontaktować się z osobą, kobietą która dała to auto w komis w celu aktualizacji ceny. Zapytałem faceta czy nie zapomnieli postawić tego drugiego EX bo pewnie cena dotyczy dwóch sztuk i żgałem dalej np; że może auto posiada kabinę hermetyczną i można jeździć pod wodą, że w schowku auta jest gruba kanapeczka z dolcami. Niestety nic z tych rzeczy. Zadzwonię po 16 i zdam relację.

Awatar użytkownika
resetx

2010-10-21, 15:26

no cena faktycznie robi wrażenie (nie koniecznie pozytywne) :P
szukaj szukaj zima idzie przyda sie autko w teren :)
ostatnio widzialem slicznego pickupa za 35k w 2002 roku, jak bym mial takie pieniadze to z miejsca bym go bral no ale...

Awatar użytkownika
Adrian
Model Explorera: Ex 2002 4.6 V8; 2012 Camaro 45th 6.2

2010-10-21, 15:54

Nie no za tą cenę ten rocznik to przesada, to już wolałbym do 4 dołożyć 10tyś, mój tyle lat miał jak go kupiłem kosztował mnie 14tyś+opłaty lpg
Był Ex2 97', Ex2 95' i ex2 99'. Jest ex 3 02'

Awatar użytkownika
Susel_125
Model Explorera: Ford Explorer 1997 SOHC (207KM)

2010-10-21, 18:48

Osobiście oglądałem białego ExI z Zielonej Góry wersję Eddie Bauer jakieś 2mies temu. Tutaj widzę jeszcze cenę 7500 ja oglądałem to była 6800, teraz jest 6200, i dość długo już stoi i jakoś nie ma chętnych. Explorer ładnie wygląda i jest ze szwecji ale jest to wersja USA, licznik w milach lampy trzeba przełożyć zwłaszcza przód, nie działa naped przedni jak właściciel twierdzi nie jezdziłem nim wieć nie potwierdzę. Nie działa klimatyzacja,ponoć do nabicia, trzeba zrobić kompletny przegląd, wszystkie oleje do wymiany swiece przewody, bo w szwecji on stał dłuższy czas na dworze jak twierdzi sprzedający. 4opony do wymiany niby zimowe ale już ich koniec, prawe lusterko wklejone na stałe na silikon, z lewej strony na tylnych drzwiach obtarcie jakby parkingowe.Zastanawiałem sie nad kupnem ale przeliczyłem :
-6500 auto
-ok 2000 opłaty oby tylko
-4 nowe opony ok 2tyś
-wymiana wszystkich olejów i jakis przegląd spokojnie ponad 1000, klimatyzacja
-nie wiadomo co z tym napedem, 4x4 słychac było na postoju jak załączał silniczek (cyknięcie) i zpalała sie lampka ale już 4x4low nic nie było słychać aby załączał i świeciło.
Sprzedający po odpaleniu auta i włączeniu biegu R strasznie szarpnęło całą budą, mówił że niby to normalne, u mnie w swoim na zimnym tego nie robi skrzynia.
A jeszcze doliczmy inst. gazową ok 3000.
po obejrzeniu samochodu i podliczeniu ze może mnie kosztować ok 15.000 kupiłem ExII. taka moja opinia może ktoś inny jest zainteresowany to może jakoś pomogę.

Dodam że nie jezdziłem nim wiec nie wiem jak sie sprawuje szkrzynia czy zawieszenie,hamulce i inne podzespoły. Ogólnie samochód nie jest w złym stanie i ładnie sie prezentuje raczej dla jakiegoś pasjonata, wnetrze nie zniszczone, nie zuważyłem także aby był po jakiejś stłuczce czy wypadku.

Niżej adres raz jeszcze:
http://allegro.pl/ford-explorer-eddie-b ... 17015.html
Ostatnio zmieniony 2010-10-21, 18:57 przez Susel_125, łącznie zmieniany 3 razy.

MoC

2010-10-21, 20:12

Powiem tak, jest ciężko ale może uda się wydusić troszkę grosza. Jak nie, trudno poczekam do następnej wiosny. A poniżej wklejam niespodziankę z ceną grubo na górkę ;)
Z ciekawości zadzwoniłem, pytałem o dodatkowe atuty co do rocznika tego auta itp. Men prosił o telefon po 16 dlatego, że musi skontaktować się z osobą, kobietą która dała to auto w komis w celu aktualizacji ceny. Zapytałem faceta czy nie zapomnieli postawić tego drugiego EX bo pewnie cena dotyczy dwóch sztuk i żgałem dalej np; że może auto posiada kabinę hermetyczną i można jeździć pod wodą, że w schowku auta jest gruba kanapeczka z dolcami. Niestety nic z tych rzeczy. Zadzwonię po 16 i zdam relację.
Ten stoi od kiedy się zacząłem za EX oglądać, też pomyślałem że to żart w pierwszej chwili, i skoro stoi w komisie cały czas to spokojnie już z 10 miesięcy jest pod chmurką ;)

Awatar użytkownika
Marko
Model Explorera: Ex III V8 ; EX V V6

2010-10-21, 23:07

A poniżej wklejam niespodziankę z ceną grubo na górkę
Nie przesadzajcie. Ta cena wcale nie wygórowana. Ze zdjęć wygląda na zadbany. Wyposażenie też niczego sobie. W zeszłym roku za swojego 2005 r , 4,6 V8 w wersji Limted dałem 50% więcej.
Do dziś nie narzekam i napewno nie będę.

MoC

2010-10-22, 08:19

A poniżej wklejam niespodziankę z ceną grubo na górkę
Nie przesadzajcie. Ta cena wcale nie wygórowana. Ze zdjęć wygląda na zadbany. Wyposażenie też niczego sobie. W zeszłym roku za swojego 2005 r , 4,6 V8 w wersji Limted dałem 50% więcej.
Do dziś nie narzekam i napewno nie będę.
Może ta cena by nie była wygórowana aż tak gdyby to chociaż właśnie 4.6 V8 był, ja za 4.0 nie dałbym aż tyle ;).

Awatar użytkownika
pumba

2010-10-22, 23:02

Co do tego Ex z Janowa Lubelskiego :
to sprawy mają się tak. Cena poszła w dół( z 50000 na 38900 ), właścicielka auta stacjonuje w stanach a samochód od roku parkuje w komisie pod chmurką. Właściciel twierdzi, że auto odpalane jest co tydzień a pracownicy, że bywa to różnie tj. raz w miesiącu, bo właścicielka zostawiła tyle wachy a nie więcej.
Nie wiem co myśleć. Być może III jest odpalana raz na rok? Tego się nie dowiemy a scenariusz podpowiada, że trzeba się głęboko zastanowić, liznąć to autko z bliska.

Co do Forda ze Śremu :
http://otomoto.pl/ford-explorer-7-osob- ... 38634.html
wygląda to inaczej. Auto jest w ciągłej eksploatacji, skrzynia pracuje idealnie, nie ma czym się martwić. Napędy ok.Tak zapewnia właściciel. Są tylko dwie usterki do usunięcia. Wymiana licznika bo przy podłączeniu kabli poszła zwara i wszystko zgasło oprócz kierunków oraz wymiana tylnego klosza.Pragnę dodać, że auto służyło za zastępcze dla klienta komisu. Nie chcę skłamać, która strona lampy ale chyba lewa.
I teraz pytanie. Czy mógł zostać uszkodzony komputer czy nie ? Wystarczy wymienić licznik i wszystko zacznie działać jak należy? Proszę o kilka wskazówek. Co wybrać by wypadało ? Cena za pierwsze auto przystępna, za drugiego Ex powiedziałbym extra.(25999)
Podzielcie się doświadczeniem i dajcie kilka wskazówek. Wiem, że należy dokładnie obejrzeć sprzęty z bliska i wybór należy do kupującego ale jakie jest Wasze zdanie co do tych dwóch egzemplarzy ? :-)
Ostatnio zmieniony 2010-10-23, 15:10 przez pumba, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2010-10-24, 17:57

auto służyło za zastępcze dla klienta komisu
I to powinno ci wystarczyć. Wiem jak się jeżdzi autem zastępczym. Jeździłem już wieloma i wszystkie były wytłuczone. Nawet takie dwuletnie.
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię

s1wy

2010-10-25, 17:33

:)
Ostatnio zmieniony 2010-10-25, 17:38 przez s1wy, łącznie zmieniany 1 raz.

s1wy

2010-10-25, 17:37

Jak chciałeś lansować to trzeba było kupić Chevrolet Suburban .To tak na marginesie jeśli chodzi o Chevroleta, małego potworka.
To by było Ameryka ha,ha,ha ! :)
Czy marka Chevrolet, która jest stworzona dla przysłowiowego Kowalskiego służy do lansu... ? dziwnych rzeczy dowiaduję się tutaj... No cóż, każdy kocha to czym jeździ... Miałem Cheviego i przy Chevim zostałem :) pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za okazaną pomoc

Wróć do „SAMOCHODY Z OGŁOSZEŃ”