Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy
Kontakt: Strona WWW

Lampy przednie Explorer I

2007-12-09, 03:06

Szukałem i szukałem i znaleźć nie mogę. Otóż! Przednie lampy oczywista są inne na rynek europejski. Juz niedługo ściągam moją Explozję do Polski więc już teraz zakupiłem ze szrotu używki. Problem w tym, że z tyłu lamp wystają jakieś końcówki - podejrzewam, że do silniczków regulujących. Lampy założyłem ale teraz nie mogę ich ustawić... napewno coś na sztywno mogę zaimprowizować ale wolałbym, żeby wszystko robiło jak trza zwłaszcza, że moja Explozja jest deko wyższa od fabrycznej. Zauważyłem, że w europejskich Explorerach pod kolumna kierownicy jest jakiś panel a na nim przełącznik... czyżby to tutaj się schował regulator do światel? Można całość gdzies zakupić? silniczki i przełącznik... czy może jest to regulacja automatyczna zależnie od obciążenia?
Tylne lampy już załatwiłem - wsadziłem z wersji numer dwa... nie pasowały co prawda ale blotniki poddaly się pod naporem...
Obrazek

pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony 2007-12-09, 03:07 przez Jankes, łącznie zmieniany 1 raz.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

nemrod

Re: Lampy przednie Explorer I

2007-12-09, 09:46

wiesz... u nas jest kilka explo z USA (np. moja) i nikt nie przerabiał świateł (w takim stopniu jak ty).
najczęściej ślifuje się się przedni klosz a w środek lamy wkleja się lampę jakiegoś europejczyka.

Podobno pasuje prostokątna lampa od ciągnika rolniczego "Zetor" :P

Jeżeli mimo wszystko wymieniasz lampy na europejskie to je się chętnie piszę na twoje stare (choćby klosze) :D

Pzdr

Nemrod

andrzej

2007-12-09, 12:54

Jek bym miał tak motać to bym wkleił biksenon z soczewkami.Nie jest wtedy potrzebny odblask.Zrobiłem tak w isuzu rodeo.Teraz mam explozje II ale kupioną w polskim salonie i założyłem bixenony w miejsce orginalnych żarówek H4 bez motania.

Mikado

2007-12-09, 13:07

nie rozumiem dlaczego tak bardzo nie pasują Wam lampy po 30zł 'a szt. ?
można je kupić na allegro (sam kupiłem również i jestem z nich naprawdę zadowolony)

chevidan

2007-12-09, 14:26

ja tak samo kupiłem lampy na allegro 60zł komplet nowe-taiwan.co prawda chodzą słuchy że 2-3 lata i lustra siadają ale jak na razie 2 lata z nimi śmigam i wszystko ok.różnica między starymi zardzewiałymi a tymi była kolosalna(oczywiście na +)problem jest gdy chcemy założyć te lampy do auta w wersji usa-nie pasują ramki w koło lampy i atrapa jest też chyba inna,a ramek to już trzeba poszukać.
Ostatnio zmieniony 2007-12-09, 14:30 przez chevidan, łącznie zmieniany 2 razy.

nemrod

2007-12-09, 15:35

nie rozumiem dlaczego tak bardzo nie pasują Wam lampy po 30zł 'a szt. ?
no właśnie dlatego:
te lampy do auta w wersji usa-nie pasują ramki w koło lampy i atrapa jest też chyba inna
a przyznaję że świecą marnie :(
nowe klosze byłyby potrzebne :-/

Mikado

2007-12-09, 16:09

ach... jeśli masz lampy w takiej wersji to faktycznie nie podejdą...
szkoda, bo można by było temat opędzić za parę złotych ;-)

nemrod

2007-12-09, 16:17

wiem, miałem nawet kpl. lamp z allegro od sprzedającego. Ale musiałem odpuścić, mocowania nie pasują i rozmiar również.

...a ktoś miał poszukac mocowań do europejskich i coś chyba zapomniał :) :P
...i na forum się nie loguje ostatnio :D

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy
Kontakt: Strona WWW

2007-12-09, 21:08

Ramki z europejczyka są inne... atrapa taka sama. Moich lamp z mego już nie mam - sprzedałem jak założyłem te europejskie - też myślałem o wstawieniu bi-xenonów do środka ale to za dużo roboty - może coś na zimowe wieczory do dłubania - trzeba by szlifować klosz i takie tam. Prościej wsadzić europejskie i spoko.

Także co jak co ale będę narazie przynajmniej do rejestracji potrzebował tych silniczków albo skręcić na stałe... :roll:
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Wróć do „WARSZTAT”