rzuć okiem na ten wątek na hamerykańskim forum:
http://www.explorerforum.com/forums/sho ... dification
jest tam opisana modyfikacja BWM dla aut 95-96 czyli z 2WD, 4auto, 4 low
o ile mnie pamięć nie myli, i angielski to masz podłączyć masę a nie zasilanie. zasilanie masz na brązowym przewodzie w momencie kiedy zapina przód. aby zapalić lampke we włączniku potrzebna ci jedynie masa. a tą możesz wziąć skądkolwiek. jak podepniesz ze sobą dwa kable plusowe to nic dziwnego że ci się topią.i pod zasilanie z zapalniczki-niestety kolejny raz w mgnieniu oka wszystko się nagrzało(przewód + od zapalniczki i przewód idący w stronę brązowego)
o ile mnie pamięć nie myli, i angielski to masz podłączyć masę a nie zasilanie.
kontrolkę mam założone i widzęRobert no przecież dostałeś instrukcję, pisąłem CI już z 2 tygodnie temu:
"Po prostu od razu załóż BWM, przetnij brązowy, podłącz do włącznika, pociągnij od czegoś w pobliżu masę (np. od zapalniczki) i już będziesz widział po światełku podczas jazdy czy elektryka działa".
nic ponadto....
nie wiem czy dobrze myślę i tym bardziej czy zrozumiesz opis ale spróbuje. potrzebujesz przełącznika trój-pozycyjnego (lub dwóch przełączników). oraz musisz sprawdzić na którym końcu przeciętego brązowego kabelka pojawia się prąd w trakcie uślizgu tylnych kol (i jaka ma wartość bo jak dużo mniej niż 12V to po podpięciu zasilania z zapalniczki nie wiem czy coś się nie skopci).o ile mnie pamięć nie myli, i angielski to masz podłączyć masę a nie zasilanie.
ulek, BigBoyKR, wszystko takale jak się robi tylko kontrolkę i przełącznik on-off
ja chcę z 4wd auto zrobić 4x4hi