Pierwsze słysze żeby zderzaki były wyżej lub niżej... To że nie ma plastiku pod nim to się zgodzę ale zderzak jest montowany wprost do ramy i nie ma mowy i zmianie wysokości...
Rozebrałem kilka Explorerów i jakoś się z żadnym nie spotkałem co by mial inaczej zamontowany zderzak...
Alban,
Ja tam nie jestem mocny w temacie explo, ba uważam że jestem cienki jak dupa węża ale...
Zobacz baner z I zlotu w Kampinosie, jest on na stronie głównej.
NA środku stoją 2 po lewej mójz niebieskimi halogenami i po prawej Daniela.
Mój jest jeszcze z plastikiem pod zderzakiem.
Różnica polega na tym że w europejskiej wersji na metalowy zderzak jak my mamy nałożona jest plastikowa skorupa która jest dłuższa (w dół) aby zmieściły się halogeny.
Dodaj jeszcze rury i już jest bardzo nisko.
..nie chodzi tu o samo mocowanie zderzaka.
A zamiast kombinować jakieś uszy w wątpliwie trafnym miejscu można wzmocnić mocowanie rur co zaowocuje tym że będziemy mieli solidną podstawę pod uchwyt na szeklę i dodatkowo solidną ochronę przodu.
No dobrze a jak ktoś nie ma rur albo niechce rur to co ma zrobić? zrezygnować z jazdy w terenie?
Tym osobo też trzeba coś zaproponować.
wzmocnić mocowanie
ale jak? większość z nas to laicy i trzeba tłumaczyć jak chłop krowie albo foty

Jezeli nbędziemy robić sami zrobimu jak nam to ktoś wytłumaczy, pokaże.
A jak będzie robił nam to fachowiec to będziemy wiedziec czy robi solidnie czy na odwal.
Takie jest moje zdanie a z nim nie trzeba się zgadzać...
nooo chodzi nam o rzeczową dyskusję z której większość wyciągnie jakieś wnoski i coś dla siebei znajdzie.
Tylko ja przetestowałem to w sposób extremalny i wiem że im uchwyt wyżej tym zawsze lepiej...
Ja swoje liche mocowanie równiez przetestowałem i wytrzymuje choć wolałbym jeszcze jedno z przodu.
Cały czas się obawiam że hak tak wysoko to pojawia nam sie dźwignia to dobrze nie wróży. choć nigdy niewidziałem twoich mocowań do ramy...
Pzdr
Nemrod