Zatem tak, zabawy ciąg dalszy. Serwis gazowy godny polecenia to BKZ auto gaz przy Jana Pawła II na wysokości AWF w Krakowie ale to tak na marginesie. Okazało się że jeden wtrysk gazu zupełnie nie robił i samochód latał na 5 garach (już pominę to że kilku mechaników i jeden serwis gazowy tego nie zauważyło) - krótko mówiąc inne auto, zero wibracji, płynna jazda, no i więcej mocy. Jednak moje kable lub świeczki są do wymiany, mimo że tydzień temu zmieniałem (świeczki zwykłe autolite kable standard), przy wysokich obrotach potrafi strzelać na gazie tak jak to kiedyś się zdarzało przy poprzednich doszczętnie zjechanych kablach.
Tak jak czytałem na forum i jak radził gaziarz zamierzam kupić oryginalne motorcrafty.
W ramach ciekawostki podam że serwis forda w Krakowie (euro-car) za komplet świec platynek i kabli powiedział 1200 zł.

wtf?
Tak czy siak ściągam z rockauto i tutaj moja prośba. Czy ktoś z kolegów mógłby potwierdzić te świeczki - rock auto podaje do mojego 1996 4.0 OHV (X)
MOTORCRAFT Part # SP486 {#AGSF42FMF6} Finewire Platinum Wiem, że temat był już przerabiany ale boje się żeby czegoś nie pomieszać bo czytałem w kilku wątkach że do EXA II mają być z oznaczeniem 22PP ;/ może te MOTORCRAFT Part # SP486 je zastępują?