witam,założyłem te katy ale coś mi się wydaje że to chyba nie to ale będzie mniej palił nadal pali się kontrolka katalizatora,czy sonda lambda może być tego przyczyną to chyba ona kontroluje stan mieszanki paliwowej i dawkowanie
t,606299795
podpowiec mi jeszcze gdzie takie używki można kupić bo prowadze sklep wędkarski i nie mam bardzo czasu na długie szukanie,z góry dziękuje za podpowiedż
witam,mam jeszcze takie pytanko,może mi ktoś podać namiar na sklepik z częściami do explorera bo do tej pory korzystałem z olkusza a chce porównać ceny
witam wszystkich mogę liczyć chyba tylko na was bo nie moge rozgryść tego problemu z tymi obrotami wstawiłem te katy ale problem jest ten sam wariuje na zimnym silniku i znowu pali się kontrolka katalizatora,strzela z wydechu,spaliny śmierdzą jakby nie przepalał benzyny.na gazi jest to samo ale jak złapie temperatury to pracuje dobrze
Ja bym stawiał na nieszczelność gdzieś na''wysokości'' kolektora ssącego. Z tego co piszesz śmierdzi nie przepalone paliwo. Może to być więcej paliwa żeby wyrównać. Z kolei patrząć na to jeszcze z innej strony to może nie palą Ci wszystkie cylindry[uszkodzone kable,świece] i też będzie woń nieprzepalonego paliwa. Po nagrzaniu może chodzić bo np. wyschną kable a co do powietrza to po nagrzaniu metal się rozszeża i nieszczelności same się uszczelniają. Jak widzisz można gdybać. Zacznij od świec i kabli jak nie zmieniałeś[jak zmieniałeś to sprawdz czy wszystkie chodzą].
.
Robi222 a czy sprawdzałeś na jakimś kompie odczyt z sond ? Jak wygląda wykres ich pracy ? W ten sposób najłatwiej ocenisz jak pracują Powinna być ładna sinusoida.
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...