Ja odswieze temat, szykuje sie powoli do pononwej wymiany rozrzadu po 120.000 przebiegu od poprzedniego remontu
Pytanie jakie graty sa niezbedne w trakcie pracy ? Kasety przod tyl wiadomo, ale co przy okazji trzeba lub warto wymienic jak juz wszystko i tak jest rozgrzebane ? W miare mozliwosci jesli posiadacie to poprosze od razu o numery czesci
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Rad-T, łącznie zmieniany 1 raz.
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...
chcialbym zeby tak bylo... ale niestety tyrkoli rano jak jest zimny i dopiero po jakiejs minucie sie uspokaja, a zdarzy mu sie tez potyrkolic na goracym silniku i wtedy pracuje jak dieselek przez jakas chwile az kawalek przejade
Witam...A czy próbowałeś wymienić te 2 napinacze hydrauliczne wkręcane z zewnątrz?Podobno lubią sie przycierać albo po czasie poprostu rozszczelniac i nie trzymac oleju.Może najpierw zainwestuj w nie.Wymienisz sam a jesli poprawy nie będzie i tak ci sie przydadzą po wymianie rozrządu.Podobno to pierwszy element tej układanki na jaki należy zwrócić uwage..
[ Dodano: 2009-04-23, 10:40 ]
nie jesteś ciekaw co sie wysypało zeby juz rozbierać ,czy wolisz poczekac aż całkowicie sie skończy?Tak sobie mysle ze może kasety jeszcze całe i tylko z przodu napinacze poleciały te z nakladkami plastykowymi,bo to taka tandeta.
tyrkoli raczej tyl z tego co nasluchiwalem, wiesz chcialbym zeby to sie dalo od tak rozwiazac ale ni cholery nic na to nie wskazuje, oczywiscie rozbiorke zaczne od elementow do ktorych sie mozna dostac po prostu ale pamietam efekty przed robieniem rozrzadu za pierwszym razem i niestety ale teraz jest podobnie.
zawsze człowiek sie łudzi że może jakas pierdoła poszła,wymieni sie i po sprawie,ale Eksplo jak kobitkę-delikatnie traktować,pieścić i rozebrać czasem trzeba
[ Dodano: 2009-04-23, 10:52 ]
w razie potrzeby pozostal mi łańcuszek do wałka woważająceg
[ Dodano: 2009-04-23, 10:54 ]
i do niego Sławek ma napinacz i kasety z tego co wiem bo ktos zamówił i nie odebrał
radek watwiaj auto i bedziemy wymieniać co bedzie potrzebne
bo lista jest długa
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie
SHREK '09 4.0 V6 OHV
Stworzyłem POTWORA
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo więc jest SHREK