Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.

opinie o asb

Moderatorzy: starwind, resetx, Hubi

Awatar użytkownika
Klubowicz wit.rys
Klubowicz
Model Explorera: już nie ...

Re: opinie o asb

2013-03-17, 18:35

Jeep'a kup nie będziesz miał problemu z rozrządem, skrzynią i wieloma usterkami z którymi się boryka Ford. :D
W takim razie proszę o konkrety: problemy explo, któe nie występują w jeepie, ale też problemy jeepów niewystępujące w explo...

Brałem pod uwagę Jeepa, ale na wyjazdy rodzinne (przypominam-5 osób+bagaż+pies) jest zbyt mały.
Witold
(604902478, wit.rys@gmail.com)

Awatar użytkownika
Susel_125
Model Explorera: Ford Explorer 1997 SOHC (207KM)

2013-03-17, 18:38

wit.rys nie przerażaj się tym rozrządem. Może i nawet jak kupisz auta to wcale nie będziesz tego robił. Zresztą ci co mają w autach pasek rozrządu to i tak prowizorycznie wymienia sie zaraz po zakupie.
Zostaw sobie 2 , 3 tyś zł na pakiet startowy.

Czasem to sie dziwie ludziom , tak jak mojemu koledze który kupił auto za 30tyś zł, a pózniej kupuje używane opony za 400zł/komplet. Oczywiście kupił Volvo i ma teraz bardzo bezpieczny samochód na tych oponach :shock:

Awatar użytkownika
Klubowicz wit.rys
Klubowicz

2013-03-17, 18:46

wit.rys nie przerażaj się tym rozrządem. Może i nawet jak kupisz auta to wcale nie będziesz tego robił. Zresztą ci co mają w autach pasek rozrządu to i tak prowizorycznie wymienia sie zaraz po zakupie.
Zostaw sobie 2 , 3 tyś zł na pakiet startowy.

Czasem to sie dziwie ludziom , tak jak mojemu koledze który kupił auto za 30tyś zł, a pózniej kupuje używane opony za 400zł/komplet. Oczywiście kupił Volvo i ma teraz bardzo bezpieczny samochód na tych oponach :shock:
Nie przerażam się :mrgreen: :lol: :mrgreen:
Każdorazowo przy zakupie kolejnego autka, zawsze mam w zapasie "małe co nieco" na niezbędne wymiany. Szukam tylko info w sprawie trwałości explo w zakresie asb, rozrządu, może zawieszenia i innych...
Wszelkie podpowiedzi mile widziane :lol:
Witold

Awatar użytkownika
zBYcH

2013-03-17, 19:11

Myśle że trzeba dbać jak o każde inne auto, a napewno poskutkuje to długą i bez awaryjną jazdę, ogólnie bardzo wygodne auto, a że czasami jakieś problemy występuja, to przecież norma tak jak i w innych autach, brać, bardzo pojemne auto, jak narazie to niechcę nic innego. FORD JEST FORD ;-)

Awatar użytkownika
Marko
Model Explorera: Ex III V8 ; EX V V6

2013-03-17, 19:27

Podejrzewam, że tyle ilu właścicieli Ex tyle będzie różnych opinii + 1 .
Kupowałem swojego dokładnie w takim samym celu jaki podałeś w pierwszym z wpisów. Pewność dojazdu do domu zimą oraz w czasie wiosenno -jesiennych roztopów, reszta codzienna eksploatacja po czarnym. Po czterech latach eksploatacji jestem zadowolony z wyboru. O większości problemów z EX i "wadach" dowiaduję się z forum. Póki co nie wiem co to "problem z rozrządem" , nie był dotykany i jak na razie nic na to nie wskazuje (przebieg 180 tkm) oraz ASB. No, ale jak to większość z forum uważa, mój pojazd jest do "lansu". Żadne motanie, przeróbki, itp. ot po prostu nudna "fabryka". Coś w tym jednak jest. Wg. mnie większość problemów to kwestia sposobu użytkowania, samodzielnego przerabiania i poprawiania fabryki w większości na "wyczucie", itp. Jeśli interesuje Cię "indywidualizacja" Twojego EX to musisz liczyć się z "indywidualizacją " usterek i ponoszonych kosztów.
I jak zawsze na zakończenie: nikogo nie krytykuję. Każdy się bawi tak jak lubi!

albricht
Model Explorera: Jeep

2013-03-17, 20:17

Jeep za mały kup Durango jest 7 osobowe :D
Exploiler I 93r całe szczęście się wyleczyłem
Jeep Grand Cherokee 5,2
Honda Accord 2,7l wersja USA
Masz problem z EX dzwoń śmiało 505 673 189
We wsi gadają że specjalista od ASB
Pier..... mam już dosyć explorerów nie naprawiam.

Awatar użytkownika
Klubowicz wit.rys
Klubowicz

2013-03-18, 07:57

Jeep za mały kup Durango jest 7 osobowe :D
Brzydkie :-/
Witold

Wróć do „SKRZYNIE AUTOMATYCZNE ASB”