Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator
Model Explorera: SOHC 99, OHV Sport 92
Kontakt: Strona WWW Facebook

Re: Radio - jakie?

2008-11-13, 17:15

tak bez problemu - sam takie kupilem dlatego kaseciak lezy :)
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy
Kontakt: Strona WWW

2008-11-13, 17:23

spoko... wielkie dzięki - i po co wydawać kasę na niewiadomo co skoro fabrycznie podejdzie a i nie kłuje w oczy...

a I-Pod? USB - no cóż? trudno się mówi.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Awatar użytkownika
bondek
Model Explorera: Ex'98 4,0 U2

2008-11-14, 00:19

Andrew, czytaj, ze zrozumieniem. I-pod i pamięć USB podłączysz spoko przez transmittera.
W dodatku w transmitterze masz pasma radia Euro, czyli nie musisz nieczego przestrajać.
Nie widze tu żadnego problemu. Szukasz na Alledrogo transmitter Hi-fi z radiem i masz.
Ostatnio zmieniony 2008-11-14, 00:20 przez bondek, łącznie zmieniany 1 raz.
Zamiast koła zapasowego.. KOŁO BLUESA :)

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator

2008-11-14, 00:39

Wiem, wiem ale radio i tak muszę wymienić bo moje kicha... nie pracuje jak należy. Zmieniarka CD nie pracuje całkiem - potencjometr głośności robi tylko w jedną stronę... do góry - niezależnie od tego w którą stronę kręcisz. Ściszanie mam z tyłu na panelu tylnej kanapy. Radio z Mondeo będzie perfekt bo chociaż czarne (oryginał jest srebrny) to pozostaje fabrycznie poprawne no i zmieniarkę ma. Resztę się podłączy.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Awatar użytkownika
bondek
Model Explorera: Ex'98 4,0 U2

2008-11-14, 08:08

z tego co pamiętam w Fordzie Ka są srebrne, może warto się za takim rozejrzeć
Zamiast koła zapasowego.. KOŁO BLUESA :)

Awatar użytkownika
Pati

2008-11-14, 10:35

Ford puma też ma srebrne
Fordmaniaczki cd. czyli kolejny Ford :)
czasem się też Explorerem bujam :) ,jak mi mężuś da ;)

bartprokop

2008-11-14, 10:56

Ja wyszedlem z zalozenia, zeby tylko gralo i dalo sie szybko zamontowac (mam wersje auta bez wzmacniacza - po prostu cztery głośniki w kazdych dzwiach). Sprawy CD olalem, bo jak auto skacze po wybojach to nie ma sily, zeby sie CD nie zacinalo. Wgralem swoja ulubiona muzyke na karte 2GB i sprzet gra az milo. Do tego moge powiedziec, ze jest bardzo fajny radioodbiornik bardzo czuly i lapie na FMie duzo stacji i to nawet tych odleglych. Co do jakosci dzwieku? Mi wystarcza, jest przywoicie, nie jestem audiofilem, nie montuje w aucie super basow, etc. Wazne ze gra i radio na tyle tanie, ze szyby sie nie straci... a w aucie muzyki nie slucha sie glosno bo to niebezpieczne :) A ze niefirmowe to i nie ukradna. Instalacja byla trywialna na 15 minut roboty - wazne kup sobie odpowiednia przejsciowke z forda na ISO. Koszt z karta sd 2GB i przejsciowkami oraz przesylka wyszedl mi ponizej 200 zl.

http://www.allegro.pl/item468908078_468908078.html

Radio prezentuje sie niezle i spelnia swoja role. Ma funkcję radia, port USB, port na karte SD i wejście aux (czyli ipod i inne MP3 playery) na przednim panelu. Do tego ma z tylu dla ambitnych wyjscie liniowe na wzmacniacz. Ale ci co chca zwykle na wzmacniacz to nie ich klasa cenowa.
Ostatnio zmieniony 2008-11-14, 11:09 przez bartprokop, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kra

2008-11-14, 11:45

a czy ktos z Was mial stycznosc z takim tanim radiem?

http://www.allegro.pl/item477975967_rad ... ratis.html

bartprokop

2008-11-14, 13:23

kra, Medion i Tevion to marki koncernu Siemens. Marka pozycjonowana nisko typu Lidl i inne niemieckie "biedronki". Ja mam w domu odtwarzacz DVD tej marki ktory stoi jako uzupelnienie funkcji ktorych nie ma "szanujace się" kino domowe (czyli odtwarzanie wszelkich DivX, MP4, MP3 XviD, etc. Sprawuje sie dobrze. Radio spelni swoje funkcje o ile nie jestes z gatunku tych co musza miec napisane pioneer :lol:

Karta 256 MB gratis to za malo, zeby wygodnie sluchac muzyki. Zmiesci ci sie na tym nieco ponad 50 utworow. Kup karte 2GB lub więcej od razu. Ideą karty SD i MP3 jest to, że nie zapychamy bagażnika zmieniarką na 12 płyt, kablami... a i tak na byle dolku odtwarzanie przerywa, bo wstrzas odrzucil laser z odtwarzanej sciezki. No i najwazniejsza zaleta - zero mechaniki precyzyjnej, co obniza koszty produkcji takiego radyjka.

Aha co do Medion to uwazaj, bo do Polski czesto i gesto sprowadzane sa odrzuty i zwroty z niemieckich marketow. Wiec wypytaj o to spredajacego.

No i last but not least. W moim radiu nie bylo zadnego CD i zadnej mechaniki wiec radio mialo jak pisze w ogloszeniu glebokosc montazowa 10 cm. Zadnego dopychania kabelkow (bo scisk), zawadzajacych kostek od przelotek z Forda na ISO.
Ostatnio zmieniony 2008-11-14, 13:58 przez bartprokop, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
kra

2008-11-14, 14:56

ok, dzieki za cenne uwagi

co do pojemnosci karty powyzej 2GB to moze tego nie obsluzyc (tak jak np. niektore aparaty cyfrowe obsluguja tylko do 2GB) - ale to taki szczegol :)

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator

2008-11-14, 19:37

W moim wypadku to oczywiste, że chciałbym aby subwoofer fabryczny też pracował z nowym radiem no i panel dla tylnej kanapy, który radiem steruje choć to jest raczej mało prawdopodobne...
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Wróć do „WARSZTAT”