Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
nemrod

Re: naprawa skrzyni marwit

2007-12-23, 01:17

miał PecHa.
Zabrakło gum orbit :D

jak zamarzł to woda do parownika niedochodzi.
Może się zapowietrzyło, zatkało....

Awatar użytkownika
fotomysz
Kontakt: Strona WWW

2007-12-23, 12:01

albo coś z obiegiem wody się walnąłeś:) ja u siebie za 3 razem trafiłem :-P
bo niestety co gazownik to inna koncepcja wpinania sie w obieg :)
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie :P
SHREK '09 4.0 V6 OHV :D
Stworzyłem POTWORA ;P
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo :P więc jest SHREK

chevidan

2007-12-23, 12:15

wody nie ruszałem w ogóle,nawet nie zaglądałem do chłodnicy.jak się później okazało woda była,tylko marwit ma uszkodzony lub w ogóle nie ma termostatu.silnik bardzo długo się nagrzewa,prawie nie ma ogrzewania i temperatura była za niska by ogrzać parownik.pewnie się musiał trochę pocieszyć że auto przyspiesza i podeptał trochę prawą nogą no i parownik zamarzł.rozmroziliśmy parownik i pojechał dalej ale trzeba będzie zainwestować w termostat.
Ostatnio zmieniony 2007-12-23, 12:25 przez chevidan, łącznie zmieniany 1 raz.

marwitt

2007-12-26, 19:15

hm gdybym nie jeździł tym autem to nie szukał bym nic w płycie, ale tam jest wszystko możliwe :)

[ Dodano: 2007-12-20, 22:42 ]
on nigdy nie miał wstecznego :-P marwit już się nauczył coby tak stawać aby nie cofać :)
OJ nie nigdy , jeden dzien mialem :)

[ Dodano: 2007-12-26, 19:22 ]
wody nie ruszałem w ogóle,nawet nie zaglądałem do chłodnicy.jak się później okazało woda była,tylko marwit ma uszkodzony lub w ogóle nie ma termostatu.silnik bardzo długo się nagrzewa,prawie nie ma ogrzewania i temperatura była za niska by ogrzać parownik.pewnie się musiał trochę pocieszyć że auto przyspiesza i podeptał trochę prawą nogą no i parownik zamarzł.rozmroziliśmy parownik i pojechał dalej ale trzeba będzie zainwestować w termostat.
Generalnie skrzynka chodzi pieknie , co do zamarzniecia parownika to podejzewam ze jednak to byla wina nie dokreconej klemy i kabelka od instalacji gazowej :) , ale poza tym jest super ....., tylko jeszcze co do spalania to przy jezdzie z Bydgoszczy do Łodzi 210 km wydawalo sie ze bardzo malo spalil bo wszystkie kontrolki gazu sie swiecily .... niestety na stacji LPG OKAZALO SIE INACZEJ :( .... 210 km/47 l gazu :( trzena bedzie nad tym popracowac po miescie wyszlo mi 27l na 100 km , dzisiaj jak zajzalem na forum i zaczolem czytac o problemach uzytkownikow to zauwazylem ze mam je prawie wszystkie :) ...
Ostatnio zmieniony 2007-12-26, 19:24 przez marwitt, łącznie zmieniany 2 razy.

chevidan

2008-02-07, 17:37

skrzynka u kolegi marwit zaczyna się buntować.biegi są ale tylko 1 i 2 potem nie chce zmieniać na wyższe.są trzy opcje do sprawdzenia zanim poproszę go o przyjazd na reklamacje i chciałbym prosić was o materiał poglądowy ponieważ nie mogę się od kilku dni wbić nawet na chwilę na kanał i porobić fotki.najpierw trzeba sprawdzić podłączenie i szczelność podciśnienia do sterowania skrzynką(to które zasila modulator podciśnieniowy)ewentualnie sprawdzić sam modulator bo mimo że jest nowy to możliwe że jest uszkodzony.trzeba by było też popuścić linkę od kick down-u(miejsce regulacji jak na zdięciu)trzeba nacisnąć blokadę i wsunąć linkę głębiej w stronę ściany grodziowej.chciałbym prosić kolęgę wajc żeby jeżeli to możliwe pomógł w tej sprawie bo jeżeli to tylko drobiazg to szkoda czasu marwita na wycieczkę do bydgoszczy.
Załączniki
ABCD00131.JPG
ABCD00131.JPG (54.1 KiB) Przejrzano 2085 razy

Awatar użytkownika
wajc83

2008-02-07, 18:25

ok Daniel zaraz dzwonie do Mariusza i sie na weekend umowie na oględziny.
biały Ex I do lansu za raz na 18" kołach :)
Pajorka na sprzedarz

marwitt

2008-02-07, 18:34

no i juz rozmawialismy i w sobote bedziemy walczyc :) , oby to okazala sie drobnostka ..........

chevidan

2008-02-07, 20:40

raczej powinna być drobnostka bo w środku wszysko było w idealnym stanie a co się nadawało do wymiany było wymienione.jeżeli jednak nic nie znajdziecie a regulacja nie pomoże to rozbiorę skrzynkę jeszcze raz.wajc zainwestuj(oddam kasę oczywiście) w 10 cm wężyka(średnica wewnętrzna 6mm) do podciśnienia najlepiej taki zbrojony jak do paliwa.u marwita przy modulatorze podciśnieniowym jest taki kiepski ten wężyk i nie wiem czy jak dostaje podciśnienie się nie spłaszcza i robi problemy.wajc za przysługę się odwdzięczę napewno.

Awatar użytkownika
wajc83

2008-02-07, 21:02

mam taki wezk ja u siebie musiałem wymienić bo popękał.
biały Ex I do lansu za raz na 18" kołach :)
Pajorka na sprzedarz

Wróć do „WARSZTAT”