Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
maciejgaw

padła elektryczna regulacja fotela pasażera

2013-09-23, 18:42

Witam
niedawno zakupiłem Explorera 2 i jak to zwykle bywa... czasami trzeba coś wymienić.. naprawić... itd...

od strony pasażera prawie wcale nie działa regulacja elektrycznego fotela...
mianowicie chodziło tylko opuszczanie pionowe strony od oparcia... po demontarzu fotela doszedłem do wniosku że zapieczone i popalone są chyba siłowniki... odkręciłem od fotela ten stelaż z siłownikami i szukam nowego...

czy pasuje takie coś od foteli z explorera 1 ?
czy śruby mocowania do podłogi i do fotela są takie same?

może wymieniał już to kiedyś ktoś lub przy zmianie talicerki zwrócił na to uwagę?
proszę o pomoc bo chciał bym to w miarę szybko zrobić a nie chciał bym kupić części która do niczego mi się nie przyda :(

Awatar użytkownika
decania
Kontakt: Strona WWW

Re: padła elektryczna regulacja fotela pasażera

2013-09-23, 19:04

Powinna pasować z jedynki. Mogą być inne wtyczki ale mocowania te same. Kiedyś sprawdzaliśmy to na moim aucie z Jackiemimarią. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Patryk
723-371-234

Awatar użytkownika
maciejgaw

2013-09-23, 19:09

Dzięki wielkie :)
to mnie trochę utwierdziło, że powinno pasować...
bo kiedyś miałem explorera I i z tego co pamiętam podłoga i regulacja elektryki wyglądała podobnie... :)

będę więc szukał najtańszego fotela z elektryczną regulacją :)

A TAK NA MARGINESIE...
przepraszam, że nie w tym dziale ale może ktoś posiada owy element lub cały fotel pasażera za drobną opłatą? nie zależy mi na siedzisku.. tylko na stelażu z siłownikami

Awatar użytkownika
Hubi
Model Explorera: EX I 1994 hotwheels

2013-09-23, 22:43

ogólnie będą pasować od jedynki. Tak jak napisał decnia. Wtyczki rzeczywiście będą inne.

Montowałem w jedynce fotele z dwójki i w fotelach z dwójki była krótsza prowadnica, która łączyła się z uchwytem od pasów. Zakładając, że dostaniesz bebechy od fotela z jedynki, to powinno wszystko grać

BTW, mam dwa stare fotele od jedynki w 100% sprawne. Rzuć jakąś propozycję finansową to rozważę czy chce mi się je wyciągać z piwnicy :P
w EXI nie ma rzeczy trudnych - czasem tylko są czasochłonne :chillout: 517015460

Awatar użytkownika
maciejgaw

2013-09-24, 09:56

dzięki Hubi :)

gdyby była taka możliwość to był bym bardzo zainteresowany TYLKO bebechami z fotela pasażera..

czyli tym stelażem z siłowikami/silniczkami regulacyjnymi, który przykręca się do podłogi i od góry przykręca się fotel (na 4 śrubki tu i tu) oczywiście z guziczkami od regulacji...

wtyczki są inne ale gdybym montował całość... to te wtyczki by zostały tak jak są a przecież interesowała by mnie wówczas jedynie wtyczka, która daje zasilanie.. prawda (dwupinowa "+ i - "prawda)??

fotela bym nie chciał kupować bo mam ładne a i koszt ewentualnej przesyłki i wielkość paczki była by "pokaźna".. więc fotele byś sobie zostawił na wymianę bo podobno.. z tego co słyszałem ta elektryka nie powinna się popsuć.. dlatego nie dziwi mnie "moje szczęście" :cry:

nie mam pojęcia jaką cenę rzucić a nie chcę Cię urazić..
wczoraj dzwoniłem na szrot gdzie znajomy u siebie widział expo na części i jakiś gościu od expo 2 powiedział, że za 50zł + wysyłka... mi to da..

nie ukrywam, że wolał bym kupić to od Forumowicza bo przynajmniej wiesz, że w 100% wszystko w nich działa.. a to, że od jedynki i prowadnica krótsza.. coś bym musiał wykombinować :]

Hubi.. daj znać czy był byś zainteresowany okej :roll:

Awatar użytkownika
Hubi

2013-09-24, 16:15

widziałem, że już ogarnąłeś temat z dziale kupię ;) to może i dobrze, bo ja leniwy jestem, a tak musiałbym pół piwnicy wybebeszyć :P
w EXI nie ma rzeczy trudnych - czasem tylko są czasochłonne :chillout: 517015460

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator
Model Explorera: SOHC 99, OHV Sport 92
Kontakt: Strona WWW Facebook

2013-09-24, 16:48

pfff piwnicy... chyba mojej i nie piwnicy tylko kotłowni :D
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...

Awatar użytkownika
Hubi

2013-09-24, 17:46

Rad-T, to tym bardziej mi się nie chce :P

już tak długo leżą, że zapomniałem ;) W piwnicy w takim razie leży tylna kanapa :D

Awatar użytkownika
maciejgaw

2013-09-24, 18:49

hehe :)

dzięki za pomoc :) napisałem w dziale "kupię" żeby było regulaminowo :)

Wróć do „ELEKTRYKA, OŚWIETLENIE, ZAPŁON”