W 99' są poduchy w fotelach (w sumie to bardziej się zastanawiam czy temperatura im nie zaszkodzi, ale w lecie od słońca mogą być podobne temperatury), powiedz mi czy byłbym wstanie bez ściągania tapicerki z oparcia jakoś matę wsadzić?No ale w czym problem konkretnie?
W Exie II chyba nie ma poduszek w fotelach..
Nawet jeśli są to ich się nie czepiaj.. nie powinny przeszkadzać w zdjęciu tapicerki.
Dół i górę zdejmuje się dosyć prosto.. trudniej później nałożyć ewentualnie.
śp. Rafaello-Mk
He , jakiś tydzień temu myślałem o tym i szukałem mat grzewczych , jak znajdę gdzieś tanio to zakładamCzy ktoś montował? Ewentualnie może ktoś ma jakieś sugestie jak zdjąć tapicerkę, pewnie głównym problemem będzie oparcie, szczególnie że mam tam poduszki powietrzne.
śp. Rafaello-Mk
wit.rys
Faktycznie raczej tego nie wsadzę jak w środku tapicerka jest na rzepy tak jak na siedzisku, a czy dam radę ją ściągnąć i założyć bez specjalnych narzędzi (oczywiście ciągle mowa o oparciu)?No.. odpinasz te listewki co spinają oparcie u dołu.. najłatwiej przechylić oparcie max do kiery i od tyłu rozpiąć śrubokrętem podważając.. potem oparcie max do tyłu i próbuj. myśle że dasz rade.. chociaż nie wiem jak zamocujesz te maty żeby się nie zwijały pod tapicerką..
Temperatura raczej nie zaszkodzi.. przecież w nowych autach są poduchy i grzane fotele.. wiesz to nie az taka temperatura..
tam sa specjalne klamereczki jeszcze i trzeba miec pistolet pneumatyczny do zaciskania tych kółeczek.a czy dam radę ją ściągnąć i założyć bez specjalnych narzędzi
Chyba się w takim razie zdecyduje tylko na siedzisko w sumie wystarczy, a roboty zdecydowanie mniej. To tak przy okazji tej roboty czym uzupełnić wyrobiony boczek, kupić jakąś cienką gąbkę czy są na to jakieś inne sposoby?tam sa specjalne klamereczki jeszcze i trzeba miec pistolet pneumatyczny do zaciskania tych kółeczek.a czy dam radę ją ściągnąć i założyć bez specjalnych narzędzi
Poza tym chyba nic więcej.
Speedo
na upartego kombinerami obrobisz tylko łapy bolą, ja raz zrobiłęm kombinerami, potem olewałem i dawałem na najmniejsze trytytki zamiast kółektam sa specjalne klamereczki jeszcze i trzeba miec pistolet pneumatyczny do zaciskania tych kółeczek.