Ktorą srobe trzeba odkrecic zeby zdemontowac silnik krokowy czy te duze nasadowe? Jezeli tak to pod tym jest uszczelka gumowa czy przypadkiem nie bedzie uszkodzona juz?
Te dwie one chyba na klucz 10 oile dobrze pamietam ,uszczelka jest wewnatrz w specjalnych rowkach tak ze spokojnie możesz go zdiąc po odkręceniu śrub oczywiście
ford explorer 98r.
Flowmaster 44 !!!
Swap engine for mustang 2010 r.
Bądź takim ojcem, żeby największą karą dla Twojego dziecka było to, że wrócisz później do domu !!!
nie ma tam żadnej gumy ani rowka można spokojnie założyć z papieru i silikonu i też będzie trzymać szczelnie. cooki531 a jaki jest powód że krokowy ściągasz???jeśli wolne obroty masz równe to tego nie ruszaj
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale..
Przeczyscic z nagaru zawsze dobrze W jedynkach to nie wiem jak z uszczelka , a mysle, ze jest jak w dwojkach, ja czyszcze profilaktycznie raz na pol roku spreyem do czyszczenia tarcz hamulcowych albo acetonem, jak nie pomoze to nie zaszkodzi
U mnie sa uszczelki w rowkach no tak ale to troche inny silnik
Może być że nie ma ?
To uszczelki silniczka krokowego w SOHC ,po lewo rowki w których jest uszczelka ,uszczelka po prawej .
Załączniki
uszczelka silniczek krokowy.JPG (119.49 KiB) Przejrzano 3559 razy
Ostatnio zmieniony 2010-03-28, 18:26 przez MCX, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja mam obroty w porządku, a czyściłem kiedyś tak zapobiegawczo.
jak będziesz czyścił u siebie to uważaj żeby nie uszkodzić tego pływaka w środku. To w gruncie rzeczy delikatny mechanizm.....
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię
wyczyscilem i nic tak samo na benzynie tylko obroty za duze na D tak 1100 a na P 1400 co z tym robic czy zostwaic w spokoju i tak prawie zawsze na gazie jezdze