Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
dino

Uszczelka pod głowicą

2010-07-31, 12:45

Witam, mam problem z dostaniem uszczelki pod głowicę do mojego fordzika 4.6 V8 z 2003 roku. Jak macie jakies namiary byłbym wdzięczny, szukałem po paru hurtowniach w kraju, ale niestety nie mają w ofercie?! Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Moderator starwind
Moderator
Model Explorera: '96 3" lift 32"BFG MT
Kontakt: Google+

Re: Uszczelka pod głowicą

2010-07-31, 12:51

www.rockauto.com

zestaw FEL-PRO Part # HS9792PT8 śruby do głowicy kupisz w Polsce a jak chcesz to tam też są
Niech Moc Będzie z Nami :lol:
Adam

dino

2010-07-31, 13:00

Dzięki, no to działam!

skip

2010-07-31, 15:09

takie pytanie dodatkowe zadam.. czy w polsce wszystkie czesci trzeba zamawiac w stanach? nie ma nic na miejscu? no i czy warsztaty samochodowe nie zamawiaja ich same? np w okolicach szczecina? :) bo ja ostatnio kupowalem klocki, to normalnie pojechalem do sklepu.. cena na polskie to niacale 200zl (przod), a chce w polsce jeszcze wymienic olej, to potrzebny mi bedzie filtr + filtr paliwa i jeszcze swiece bym zmieni i nie wiem czy tu lepiej nie kupic.. :)
Ostatnio zmieniony 2010-07-31, 15:10 przez skip, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
lysywujta
Model Explorera: Dodge Ram'08 5,7 HEMI

2010-07-31, 16:01

takie pytanie dodatkowe zadam.. czy w polsce wszystkie czesci trzeba zamawiac w stanach? nie ma nic na miejscu? no i czy warsztaty samochodowe nie zamawiaja ich same? np w okolicach szczecina? :) bo ja ostatnio kupowalem klocki, to normalnie pojechalem do sklepu.. cena na polskie to niacale 200zl (przod), a chce w polsce jeszcze wymienic olej, to potrzebny mi bedzie filtr + filtr paliwa i jeszcze swiece bym zmieni i nie wiem czy tu lepiej nie kupic.. :)
Bardzo duzo jest na miejscu częsci. Przykładowe sklepy:
http://czesci-usa.com.pl/
http://usa.istore.pl/pl,category,187094,ford.html
Za klocki w przeliczeniu dałes duzo,chyba ,że jakies firmowe to ok.Olej ,filtr oleju i paliwa.Dostałem w zwykłym motoryzacyjnym.Swiece i przewody brałem w sklepie z pierwszego linku.Dostawa na drugi dzien od zamówienia.
Manuale do EX i inne http://www.5fantastic.pl . Nick lysywujta

skip

2010-07-31, 16:18

wiem, ze duzo.. chcialem tego uniknac bo osiemnastego jade do polski, ale mus to mus tarly juz.. :/ i to tego ponad 400zl wymiana, zeby bylo smiesznie :D w sumie ~ 650zl :) ale dobrze wiedziec, ze sa na miejscu to nie bede stad drozszych wozil :) dzieki za info :)
Ostatnio zmieniony 2010-07-31, 16:21 przez skip, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy
Kontakt: Strona WWW

2010-08-01, 10:51

Takie rzeczy jak filtry dostaniesz w Intercarsie bądź w Filtronie... w Intercarsie dostaniesz też klocki, tarcze - takie eksploatacyjne. Trzeba tylko uważać co się u nich zamawia, patrzeć na obrazki bo często się zdarza, ze rocznikami pomylą i mogą sprzedać nie te klocki co trzeba...
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Wróć do „WARSZTAT”