Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.

klawiatura

Moderatorzy: starwind, resetx, Hubi

POL 44

klawiatura

2011-01-10, 21:50

Witam.
Po długich wzmaganiach w końcu otwarłem drzwi przy pomocy klawiatury zewnętrznej .
Obalam mity o istnieniu modułu w IV-ce , ten kod jest w komputerze samochodu (rozkręciłem
prawie całe wnętrze z podszybiem włącznie).
Również wejścia w komputer różnymi przyrządami diagnostycznymi nie dały żadnych rezultatów.
Skuteczna okazała się metoda matematyczna (polecana przez kolegów z amerykańskiego forum) .
Na początku wygląda to jezuistycznie , lecz cyfr nie mamy dziesięć tylko pięć (przyciski są opisane dla zmyły podwójnie) , trzeba wybrać parzyste lub nieparzyste liczby ,i ilość kombinacji wynosi 3125 (5xsilnia).Po kazdych 7-miu próbach należy otworzyć i zamknąć drzwi ,aby nie zadziałał antyskaning (pauza minutowa).
Wklepując cyfry szybko po najwygodniej 25 szt w serii uzyskujemy zapożyczenia z sąsiednich wariantów co powoduje znaczne ograniczenie ilości kombinacji.
Otwarłem samochód po 2godz. i 35 min.Jeżeli ktoś jest zainteresowany prześle zestawienia kombinacji.
radek radektech@interia.pl

Wróć do „WARSZTAT”